Zelf pizza maken (ook de bodem)

Ook de bodem wordt zelf gemaakt

Pizza deeg

4 personen

  • Bloem (500 gram)
  • Instant gist (7 gram)
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels suiker
  • 4 eetlepels olie
  • 200 ml water

 

  • Tomatensaus
  • Salami
  • Mozerella
  • Rucola sla
  • Basilicum
  • Rode pepers

Voorverwarmen van de oven op de maximale stand.

  1. Meng het eerste rijtje ingrediënten samen
  2. Kneed het tot het een soepel deeg is (mag niet erg plakken)
  3. Maak balletjes van het deeg en snij in de bovenkant een kruis en leg ze in een schaal. Bedek de schaal met een vochtige handoek
  4. Wacht minimaal een uur: Het volume van het deeg verdubbelt
  5. Maak balletjes van 220 gram en rol het uit tot een pizzabodem
  6. Voeg topping naar keuze toe (hierboven is voor salami pizza)
  7. Bak de pizza in 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven