Winkelen

For everything you Wish

De meeste mannen hebben op het gebied van kleding, verzorging etc. niet veel te wensen. Als ze alles in huis hebben, is er geen reden om de stad in te gaan voor nieuwe spullen, kleding etc. Pas als kleding kapot is of te klein/groot wordt gaan ze eens nadenken wat ze willen kopen. Ze lopen één of twee winkels binnen, pakken wat ze nodig hebben. Een enkeling gaat het daadwerkelijk passen. Vervolgens wordt het afgerekend en gaan ze naar huis. Zo simpel kan het dus zijn, maar niet voor ons als vrouwen…. 😉

De meeste vrouwen hebben standaard een overvloed aan kleding, sieraden, nagellak, verzorgingsartikelen etc. Toch moeten wij meerdere keren per jaar iets nieuws kopen. Al heb je al 20 jurken, die bij de H&M ziet er zo leuk uit dat die er wel bij kan. Ik heb bijvoorbeeld een hele doos vol nagellak, maar als ze in de aanbieding zijn en ik er langs loop moet ik toch even kijken of er een kleur is die ik nog niet heb. Die mag natuurlijk niet ontbreken aan de collectie. Met sieraden gaat het natuurlijk hetzelfde. Je kan natuurlijk niet iedere dag met dezelfde oorbellen gaan lopen. Dat moet natuurlijk afgewisseld worden. Zo kunnen wij eindeloos doorgaan met van alles kopen wat wij eigenlijk niet nodig hebben.

Ik geef toe dat ik een echte vrouw ben, waardoor ik aan het bovenstaande beschrijving voldoe. Toch heb ik in de afgelopen jaren een hoop tips gevonden hoe je voordelig aan producten kan komen. Dit zorgt ervoor dat ik nog steeds kan winkelen, maar er niet meer meedogenloos veel geld voor kwijt ben. De titel luidt natuurlijk niet voor niets: For everything you Wish! De website https://www.wish.com/ is een website waar Chinese winkels zijn aangesloten. Je moet het zien als een soort http://www.thuisbezorgd.nl. Thuisbezorgd verkoopt geen eten, maar is de website waar restaurants gecertificeerd zijn aangesloten, waardoor je via één site alles kunt bestellen en je gegarandeerd bent van je bezorging. Er is naast Wish nog een andere site https://nl.aliexpress.com/. Dit is hetzelfde soort principe. Op beide sites kun je tegen een laag tarief (bijna) alles kopen wat je maar wenst. Je moet wel zorgen dat je per winkel niet meer besteld dan €21,- (en nog wat cent). Er komen namelijk dan invoerkosten bij en die zijn wel relatief hoog in verhouding tot de prijs die je betaald heb voor het product.

Misschien ben je wel nieuwsgierig, maar vind je producten bestellen uit China wel riskant. Het kan zijn dat je denkt dat ik je iets probeer aan te praten 😉 Voor het geval één van de twee daadwerkelijk van toepassing is, wil ik je eerst proberen het tegendeel te bewijzen. Ik zal je laten zien en vertellen wat ik gekocht heb, waar ik dat gekocht heb en hoeveel het totaal gekost heeft. Daarnaast wil ik je er op attenderen dat alle winkels die daar bij aangesloten zijn, gekeurd zijn voordat ze spullen mogen aanbieden op deze sites. Daarnaast staat er bij elke winkel en product recensies van mensen over de hele wereld (de vertaling van recensies is soms slecht). Tot slot wil ik hier aan toevoegen dat als je niet gekregen heb wat je besteld hebt (omdat het iets niet kan wat er wel bij staat), kan je een bericht sturen aan de verkoper. De meeste verkopers reageren heel snel (binnen 24 uur) en je krijgt in de meeste gevallen je geld terug zonder dat je het product terug hoeft te sturen. Ik heb in de afgelopen drie jaar één keer gehad dat ik iets niet binnen heb gehad en toen heb ik mijn geld terug gekregen. Helaas heb ik het product nooit meer binnen gekregen (zal je net zien dat het een cadeau was voor twee kleine kinderen).

Ik had gezegd dat ik voorbeelden zou geven, dus hierbij:

€1,- inclusief verzendkosten op Wish

 

€ 3,- inclusief verzendkosten via Wish. Handige tool om brood uit een broodbakmachine te snijden. Als je dit niet in huis heb, krijg je hele dikke boterhammen.

€1,10 per stuk inclusief verzendkosten via AliExpress. Dit zijn navulbare reisparfumflesjes. In Nederland begint de prijs rond €5,- en als je pech heb lekt het in je handtas. Deze heb ik al getest en lekken niet!

€1,- inclusief verzendkosten op Wish. Handig opbergsysteem voor in je kledingkast!

 

€ 0,80 inclusief verzendkosten op AliExpress.

€6,- inclusief verzendkosten op Wish. Wel liefst 33 stuks vormpjes op met fondant figuurtjes te maken voor op een taart of cupcakes.

    

          

 

Gratis diamond painting bakjes via Wish. De rede dat ik deze ook in mijn blog zet, is omdat ik uit wil leggen waarom er gratis producten bestaan. Misschien denk je dat er nog iets in de kleine letters genoteerd staat. Als iets gratis wordt aangeboden betekent dat het wel gratis is, maar in de winkelwagen wordt er verzendkosten gerekend. Bij gratis producten is in 99% van de gevallen sprake van €2,- verzendkosten. Het kan zijn dat een andere verkoper hetzelfde artikel aanbied voor €1,- (voor het product), maar dan wel gratis verzendkosten. Verder zit er niets achter. Het is dus eigenlijk een verkooptruc. Hoe meer gratis producten je koopt, hoe hoger je verzendkosten (ook als je bij dezelfde verkoper koopt, betaal je verzendkosten per artikel. Koop jij drie van deze bakjes, dan betaal je dus €6,-.

 

€8,- voor een vest bij Wish. Ik wilde dit vest al heel lang hebben, maar hier in Nederland zijn ze rond de €20,-.

 

€3,- totaal inclusief verzendkosten via Wish. Acht kleuren nagelstiften.

         

 

Ik heb uiteraard nog een hele zee aan voorbeelden, maar ik denk dat dit voorlopig even voldoende is. Dit zijn niet de enige winkeltips die ik heb, maar de andere tips hebben niets te maken met Wish of AliExpress. Daar schrijf ik later een blog over. Als je vragen heb, hoor ik dat graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.