Verzorging

Zeven maskers getest!

De afgelopen weken heb ik zeven verschillende maskers getest. Ik heb bewust gekozen voor de wat opvallende, nieuwe of hippe maskers. Ik vind het vooral leuk om het een keer geprobeerd te hebben. Ik zal ze niet alle zeven blijven gebruiken. De meest favoriete zal ik vaker gebruiken en de maskers die tegen vallen geef ik weg, zodat ook anderen dit kunnen proberen.

Ik heb gekozen voor de volgende maskers:

  • Black mask;
  • Hypo masker;
  • Bubble mask;
  • Nu Skin radiance mask;
  • Mud Pac;
  • Niveau voedend honing masker;
  • Almond & Honey sleep mask.

De eerste is the black mask. Ik heb er veel van gezien op You Tube (o.a. bij Beautygloss). Het is een zwart masker die je op de gezicht zou moeten smeren met een kwast. Dat is mij trouwens niet gelukt omdat het masker te dik was om het aan te brengen met een kwast. Ik heb het met mijn handen aangebracht. Vervolgens moet je het een half uur laten drogen. Als het goed genoeg gedroogd is kan je het als geheel van je gezicht af halen. Het zag er heel gaaf uit en ik dacht dat je huid er zijdezacht van werd, maar helaas was dat niet het geval. Ten eerste trok ik alle blonde mini haren op mijn gezicht eraf door dit masker. Nu maar hopen dat het niet zwart terug groeit!!! Dat heeft nog iemand tegen mij gezegd nadat ik dat al gedaan had. Tot nu toe heb ik nog nergens last van, maar voor de zekerheid ga ik dit masker niet meer gebruiken. Ik kreeg trouwens niet alles van mijn gezicht af, waardoor ik mijn gezicht heb moeten boenen tot het knalrood werd. Uiteindelijk was alles eraf en heb ik besloten dat ik het niet eens ben met alle lovende reacties van anderen mensen over dit masker. Het droogt mijn huid juist uit!! Na een hele lading crème was mijn huid weer zacht.

Het tweede masker is de Hypo Mask. Het is poeder waar je een klein beetje water bij doet en dat goed roert. Nadat het één geheel geworden is, breng je het aan op je gezicht. Ik heb dit met mijn handen gedaan. Het stinkt vreselijk en na 30 minuten is het masker hard geworden. Het voelt nogal naar aan op je gezicht en als je lacht zie je de korrels van je gezicht af vallen. Het is er wel heel simpel af te halen, maar je huid is daarna kurkdroog geworden. Helaas niet voor herhaling vatbaar.

Het derde masker was de Bubble Mask van de Action. Je heb er meer merken van, maar aangezien het een test was, wilde ik er niet teveel geld aan uitgeven. Je moet dit masker snel op je hele gezicht smeren. Als je dat niet doet dan is de hetgeen wat je opgesmeerd heb al aan het bubbelen, terwijl de andere kant van je gezicht nog niet eens bedekt is met een masker. Het is niet heel erg, maar het wordt er wel een rommel van. Het valt sowieso door het bubbelen snel van je gezicht af. Dit is het grappigste masker ooit! Het is zeker leuk om een keer geprobeerd te hebben, maar aangezien het nogal jeukt is het voor mij niet voor herhaling vatbaar.

Het vierde masker is de Nu Skin radiance mask. Dit is een masker die je als doekje op je gezicht plakt. Het was een opvallend koud masker, maar dat vond ik eigenlijk juist fijn. Het werkt dus verkoelend en dat is met dit warme weer juist lekker. Het ruikt ook goed gelukkig! Het enige nadeel voor mij is dat ik tijdens dit masker niet even druk wat anders kan doen omdat als ik me hoofd te wild beweeg, het doekje van mijn gezicht dreigt te vallen. Dit is dus wel een masker waarbij je bijvoorbeeld rustig op een stoel of bank kan gaan liggen. Het is het eerste masker tot nu toe waar mijn huid achteraf niet kurkdroog was. Met dit masker was ik wel erg blij. Is zeker voor herhaling vatbaar.

 

Het vijfde masker was de Mud Pac. De rede dat ik voor dit masker had gekozen is vanwege de fel gekleurde verpakking. Er staat twee gezichten op die knal blauw en knal roze zijn. Helaas was dit bij het aanbrengen een grote teleurstelling. Het masker is namelijk licht blauw. De verpakking belooft iets wat niet gaat komen. Ook dit masker werd hard na 20 minuten en ik vind het persoonlijk niet lekker ruiken. Ik had hier veel meer van verwacht. Ook werd mijn huid hier juist droog van.

Het zesde masker is Nivea voedend honing masker. Ik geef toe dat ik deze al ken. Het is een masker, waarbij je op een foto niet ziet dat ik het masker op heb. Het is dus transparant. Het ruikt heerlijk en je huid wordt er zacht van. Het opbrengen kan met je handen, maar ook met een kwast. Ik dacht na deze test een heleboel favoriete maskers erbij te hebben, maar uiteindelijk is dit naast de Nu Skin mask de enige die ik hierna nog ga gebruiken. Dat terwijl ik verder niets gebruik van Nivea.

 

Het zevende masker is de Almond & Honey sleep mask. Ik liep in de Primark en zag dit potje met korting staan. Een heel potje voor €2,- vond ik wel de moeite waard om het te proberen. Ik had alleen niet verwacht dat de amandel lucht zo sterk zou zijn. Je moet dus wel van amandel houden. Verder is het masker prima, maar voor mij iets te heftig. Mijn huid is wel heel zacht!!

Ik heb besloten om mijn maskertest hier bij te laten. Het was een grappige ervaring. Ik ben blij met de Niveamaskers en ter afwisseling heb ik nu de Nu Skin radiance mask erbij.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.