Sporten

Zwem4daagse

Van 22 augustus 2018 t/m 26 augustus 2018 was er landelijk een zwemvierdaagse georganiseerd. Je kon in iedere regio bij een aantal zwembaden deelnemen aan de zwemvierdaagse. Kinderen en ouderen moeten minimaal vier dagen 250 meter zwemmen. De rest moet 500 meter per dag zwemmen. Als je dat gedaan hebt, krijg je een medaille. Niet dat ik nou zoveel interesse had in de medaille, maar ik vond het wel een uitdaging om mijn record per week in te halen. Daarnaast kost de zwemvierdaagse maar € 12,50, waarbij je vijf dagen onbeperkt mag zwemmen!!

Ik deed voor de eerste keer mee. Ik wist daarvoor niet eens dat het bestond. Aangezien ik iedere week minimaal één keer en maximaal vijf keer in het zwembad te vinden was, was die 500 meter voor mij geen uitdaging. Ik heb de eerste twee dagen een kilometer gezwommen. De derde dag heb ik anderhalve kilometer gezwommen. De laatste dag heb ik 750 meter gezwommen. Ik wilde de vijfde dag eigenlijk ook zwemmen, maar dat heb ik niet gedaan omdat ik erg moe was. Ik heb uiteindelijk mijn record gehaald, omdat ik normaal gesproken iets minder zwem dan een kilometer per dag.

Er zitten wel nadelen en voordelen aan deze zwemvierdaagse. Een nadeel was de enorme drukte!! Vorig jaar hadden zwembad Groenoord en Zuid samen 50 deelnemers. Dit jaar hadden deze zwembaden samen 200 deelnemers. Hierdoor kon je tijdens de middaguren en avonduren bijna niet fatsoenlijk zwemmen. Een ander nadeel is dat niet iedereen in dezelfde tempo zwom, waardoor je aan het eind van het bad in de rij staat om verder te mogen zwemmen. Dat zorgt er trouwens ook voor dat je zo nu en dan een voet in je gezicht krijgt.

Het absolute voordeel was dat je ook om 07:00 in de ochtend mocht zwemmen. Echt een aanrader, omdat de meeste mensen nog liggen te slapen (i.v.m. vakantietijd) of onderweg naar werk is. Het is dus lekker rustig in de vroege ochtend!! Een ander voordeel is de prijs. Normaal gesproken betaal je € 4,60 per keer. Dat is dus een totaalbedrag van € 23,-. De zwemvierdaagse was zoals je al eerder gelezen hebt maar € 12,50! Als je echt verzot ben op zwemmen, mag je zelfs drie keer per dag tijdens de zwemvierdaagse zwemmen. Ik denk alleen niet dat er mensen zijn die drie keer op één dag naar het zwembad gaan (haha).

Ik ben wel blij dat ik hieraan mee gedaan heb. Het draagt uiteindelijk bij aan een fitte en gezonde leefstijl!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.