Sporten

Sportrecords

De laatste tijd ben ik wat fanatieker aan het sporten. Ik wil minimaal één keer per dag een uur bewegen. Het hoeft niet elke dag heel intensief te zijn. Het gaat erom dat ik fit wordt en blijf. Daarnaast krijg ik energie van sporten, waardoor ik makkelijker de dag door kom. Je kent het misschien wel dat je door bank hangen moe, lui en futloos wordt. Tot slot zorgt de combinatie van sport en gezonde voeding ervoor dat ik wat kilo’s kwijtraak. Ik heb wel gewoon een gezonde BMI, maar ik wil toch graag nog zes kilo’s kwijt.

Ik ben inmiddels zo ver dat ik de onderstaande records gehaald heb. De eerste is 10,54 km wandelen in iets meer dan twee uur tijd (met Canello). De tweede is 10,48 km fietsen in ongeveer 45 minuten. Over de tweede moet ik er wel bij vermelden dat dit om 07:30 in de ochtend was. In de ochtend ben ik langzamer dan in de middag. Als laatst zie je mijn record zwemmen van 1,5 km in ongeveer een uur tijd (60 banen).

Persoonlijk vind ik wandelen met Canello het leukst, maar het kost de meeste tijd vergeleken met de andere activiteiten. Daarnaast moet ik Canello twee keer per dag uitlaten (Jan laat hem de derde keer uit). Dat is dus minimaal een half uur per keer. Alleen in het weekend heb ik tijd voor wandelingen die een uur tot twee uur per keer duren.

Daarna zijn banen zwemmen en groepslessen in het water mijn favorieten. Het nadeel is dat dit alleen op bepaalde tijdstippen kan. Daarnaast is het op sommige tijdstippen zoals in de avond erg druk waardoor je niet in je eigen tempo kan zwemmen. Elke dag chloor in mijn haar word ik ook niet zo blij van. Het voordeel is dat je niet buiten adem raakt en je krijgt niet zo snel blessures. Ook de spierpijn valt heel erg mee.

Fietsen is nooit een hobby van mij geweest, maar het is wel een makkelijke manier om in beweging te blijven. Ik moet sowieso drie keer in de week naar kantoor. Als ik dat fietsend doe, is dat eigenlijk al voldoende beweging voor de hele dag. Het is wel liefst 20 km per dag fietsen. Toch doe ik dat maar één keer per week. Zeker als ik naar andere locaties moet of naar afspraken met vrienden in Den Haag, is fietsen absoluut niet praktisch. Daarnaast moet ik zeulen met al mijn spullen (kleding, handdoek, make-up, verzorgingsartikelen e.d.).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.