Sporten

Samen sporten

Het is al enige tijd geleden dat ik een blog schreef over sporten. Zoals je misschien heb kunnen lezen, heeft het sporten op een wat lager pitje gestaan. Ik had het te druk met andere verplichtingen en leuke weekenden. Ik ging alsnog wel één keer in de week sporten, maar dat vind ik eigenlijk te weinig. Dat heeft trouwens niets met geld te maken. Ik heb een fitnessabonnement via mijn werkgever, waarbij ik slechts €15,- per maand betaal. Het zwemmen begon mij te vervelen, maar bij nader inzien wil ik dit wel weer één keer in de week gaan doen.

Sinds een maand is mijn sportroutine veranderd. De hoofdrede hiervan is dat mijn beste vriendin en Jan ook zijn gaan fitnessen bij dezelfde sportschool. Ik ga ongeveer één keer in de week sporten met mijn beste vriendin. Daarnaast sport ik ongeveer drie keer in de week met Jan. Samen sporten is toch wel erg gezellig en je motiveert elkaar om te gaan.

Twee keer in week ligt mijn focus op krachttraining. De rede dat ik dit niet vaker doe is dat ik veel spierpijn heb na het sporten. Als ik de dag erna weer krachttraining zou doen, verbrand ik spieren i.p.v. dat ik het opbouw. Daarnaast wil ik mijn spieren niet teveel te overbelasten. De overige twee keren dat ik sport ligt mijn focus op cardiotraining.

Naast mijn sportroutine heb ik natuurlijk ook Canello die drie keer per dag uitgelaten moet worden. Op dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend laat Jan de hond uit. Ook laat hij hem regelmatig uit in het weekend. In de middag en avond laat ik Canello uit. De ronde die ik maak is een half uur. Alleen als het zomer is, laat ik hem 1,5 uur uit in het Beatrixpark of op het strand in Monster of Kijkduin. Als we met vrienden lopen, laten we hem uit in de Uithof, het Scheveningse bos, bij de Laan van Poot of Meer en Bos. 

Ik heb enige tijd geleden een geavanceerde weegschaal gekocht. Deze weegschaal meet vetpercentage, botmassa, BMI, spiermassa en vochtpercentage. Hierdoor kan ik de vorderingen zien en bijhouden. Mijn focus ligt op spiermassa, maar ik vind het natuurlijk niet erg als mijn vetpercentage afneemt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.