Reizen

Vakantie naar Italië aan het Gardameer

Van 19 t/m 27 juni zijn wij (Jan en ik) op vakantie geweest naar Italië aan het Gardameer. We zijn één dag naar Verona geweest. De rest van de vakantie zijn we met een gehuurde auto langs het Gardameer gaan rijden. Wij zijn geweest in Desenzano, Pseschiere, Salo, Pieve, Malsecine, Monte Baldo, Garda, Bardolino, Lazise en Sirmione. Het enige waar wij niet naar toe zijn gegaan is het uiterste Noorden in het plaatsje Riva del Garda. Het is te ver rijden en er is relatief weinig te zien en te beleven.

Uiteraard hebben wij pizza en pasta gegeten.

Sirmione: We hebben een rondvaart gemaakt met de veerpont. Die veerpont komt bijna overal op de bovenstaande kaart. Ook hebben we hier de grotten van Sirmione gezien. We hebben hier ook een fort gezien. Uiteraard mega ijsjes gegeten en geshopt. Ook een kerk en fort gezien van binnen.

Desenzano: In Desenzano was ons hotel die van alle gemakken was voorzien. Een erg net en betaalbaar hotel waarbij we alleen voor ontbijt hadden gekozen. De rest van de dag zijn we niet in de buurt van het hotel, waardoor het zinloos is om dit erbij te boeken. In Desenzano is een hele mooie boulevard met allerlei soorten winkels en restaurants. Ik heb hier een hele mooie jurk en tas gekocht

Salo: We zijn via het Noorden voor twee uurtjes nog even gestopt in Salo. Salo staat bekend om de shoppingzone. We hebben hier gek genoeg niets gekocht, maar het uitzicht op het meer was erg mooi.

Pieve: De stad aan de afgrond. Het is een heel klein stadje met weinig toerisme. Vooral het enorme uitzicht op de afgrond was het zeker waard om er heen te gaan. Dit is wel een gaaf plaatsje om souveniers te kopen omdat hier niet veel toeristen komen. Je heb dan juist de souveniers die niet iedereen heeft.

Malsecine: We zijn met de kabelbaanvanuit Malsecine naar Monte Baldo gegaan. Daarnaast is er een mooi kasteel en musea waar we in zijn geweest. Ze hebben een hele mooie edelstenenwinkel waar ik twee grote edelstenen gekocht heb (ik verzamel edelstenen).

Monte Baldo: We zijn met de kabelbaanvanuit Malsecine naar Monte Baldo gegaan. Vanuit daar heb je uitzicht over het hele meer. We hebben een flinke bergwandeling gemaakt in de wolken. Het is er erg koud, maar gelukkig waren we daar op voorbereid.

Garda: In Garda hebben we heerlijk gegeten met twee vrienden. Er was op dat moment een markt waar ik edelstenen heb gekocht. Het was een fanatasymarkt.

Bardolino: In Bardolino heb ik in een kerk een kaarsje aangestoken voor mijn opa. Dat doe ik in elke vakantie in alle kerken die ik tegen kom. Ook hebben we met vrienden die daar op dat moment ook waren een boot gehuurd voor een dagdeel.

Lazise: Met de veerpont zijn we van Sirmione naar Lazise gevaren en weer terug.

In totaal hebben we 1500 foto’s gemaakt, waar we een mooie selectie van gemaakt hebben voor een video en een fotoboek. Hieronder een impressie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.