Overige

(Bijna) geen wachtrijen in de Efteling

Één van de bekendste attractieparken in Nederland is de Efteling. Wat de Efteling zo uniek maakt is dat het voor alle leeftijden is en het dus een familiepark is. Naast deze rede is de Efteling ook het mooiste pretpark die er is. Er komen dan ook miljoenen mensen per jaar op af, waardoor de wachttijden vaak erg lang zijn. Je kan daarnaast niet altijd ergens rustig zitten. Als je er heen rijdt sta je bij de afslag al in de file en er staan duizenden auto’s geparkeerd, waardoor je soms een eind moet lopen om het park in te komen. Ik denk dat iedereen dit wel herkent.

Ik ben in de afgelopen 28 jaar ongeveer negen keer in de Efteling geweest. Alle keren had ik te maken met de bovenstaande omschrijving. Het gehang in wachtrijen, in de kou of enorme warmte. Ook pijnlijke voeten van het staan en lopen. Toch had ik het alle keren naar mijn zin.

Van 27 t/m 30 mei 2018 stond er een familieweekend op de planning in de Efteling. Vier dagen lang plezier hebben in de Efteling, waarbij er genoeg tijd is om overal in te kunnen. Achteraf gezien hadden wij geen vier dagen nodig. Je zal het misschien niet geloven, maar het is vier dagen lang IN DE KINDERVAKANTIE RUSTIG geweest in de Efteling!!!! Ik heb dit serieus nog nooit meegemaakt. Voor het geval dat je denkt dat ik overdrijf, heb ik screenshots gemaakt van mijn Eftelingapp.

De langste wachttijd op die dag was 15 minuten (voor één attractie). De meeste attracties hadden nul tot vijf minuten wachttijd. Op de momenten dat het even regende (relatief weinig regen in vier dagen), werden de wachttijden van de attractie die binnen zijn wel langer.

Hierdoor konden wij meerdere keren in dezelfde attractie. De kinderen konden overal vooraan staan in het sprookjesbos. Ze konden eindeloos vaak in de kinderattracties zoals de boot, treintjes, carnaval festival etc.

Wat mij dit keer ook op viel is dat er voor de python een pilot werd uitgevoerd, waarbij je van 10:00 tot 14:00 een boarding pass kon reserveren. Je kan dan om 12:15 reserveren, waarbij je voor die tijd iets anders kan doen. Om 12:15 scan je de ticket op je telefoon en dan ben je direct aan de beurt. Wat een luxe!!

De huisjes zien er van binnen en buiten goed uit. Het is er erg schoon en kindvriendelijk. Je kan er eten bestellen en er is een restaurant. We hebben het beide een keer geprobeerd en het was weer lekker!! Ik kan eigenlijk geen minpunten ontdekken.

Meestal adviseer ik mensen om buiten de schoolvakanties naar een pretpark te gaan, maar dat blijkt niet altijd nodig te zijn. Blijkbaar kan het ook rustig zijn in de schoolvakanties. Laat je vooral niet weg jagen door een paar druppels. Er is ook binnen genoeg te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.