Grotere diamond painting en overige tips

Het is al een tijd geleden dat ik een update heb gegeven over diamond painting. Ik heb in de afgelopen maanden weer wat tips en trucs die nuttig kunnen zijn. Voor het geval dat je mijn standaard pagina diamond painting tips en trucs nog niet kent hierbij de link: http://www.ramonajerphanion.nl/diamond-painting-tips-en-trucs/

Als je niet eerder aan diamond painting heb gedaan is het verstandig om eerst op de bovenstaande link te lezen. Daar staan de standaard tips en trucs. Voor de wat grotere paintings kun je terecht op deze pagina.

Ik ben op dit moment bezig met een diamond painting van een foto van Jan, Canello en mij van 60*80 cm. Bij de wat grotere diamond painting loop je tegen een aantal zaken aan, namelijk:

  • De painting is te groot om “tijdelijk” even op te bergen;
  • De hoeveelheid steentjes is teveel om even op te bergen;
  • Voor een aantal kleuren zijn de bakjes te klein en moet je steeds weer een zakje openen;

Hierbij wat tips voor de grote diamond painting.

De painting is te groot om tijdelijk even op te bergen…

  • Bij de diamond painting tips en trucs liet ik je een opbergmap en een kledinghanger zien. Dit is niet geschikt voor een hele grote diamond painting. In dit geval raad ik je aan om de doos waarmee het geleverd is te bewaren. Hier kun je je diamond painting tijdelijk in bewaren als je even niet gaat diamond painten. Ook als je op vakantie gaat en je de diamond painting mee wil nemen is dit de meest praktische manier om te vervoeren zonder schade. Rol de diamond painting op met de diamanten aan de BUITENKANT. Anders laten de steentjes soms los!

De hoeveelheid steentjes is teveel om even op te bergen….

Bij https://www.micadodiamondpaintings.com/ kun je 30 sambalbakjes kopen met een bijbehorende doos erbij.

De bakjes zijn handig voor de steentjes en de doos is handig om ze in op te bergen. Je kan de doos gemakkelijk dicht doen en meenemen zonder dat de bakjes en steentjes eruit vallen.

Voor een aantal kleuren zijn de bakjes te klein en moet je steeds weer een zakje openen…

  • de sambalbakjes zijn voor sommige kleuren echt te klein. Ik raad je aan om voor de steentjes die bestaan uit weinig zakjes gewoon in je sambalbakjes te doen. Als een kleur bestaat uit 30 of meer zakjes raad ik je aan om aparte grote bakjes te gebruiken van So Low. Dan hoef je niet steeds zakjes bij te vullen.

De linker bakjes zijn van Wish en AliExpress en zijn vergelijkbaar met de maat van de sambalbakjes. De rechter bakjes zijn van So Low (zit door heel Nederland) en zijn geschikt voor de kleuren waar je heel veel zakjes van heb. Ik doe bijvoorbeeld meteen 7 zakjes in zo’n bakje, zodat ik niet steeds nieuwe zakjes hoef te openen.

Nog een aantal tips die ik niet eerder had gegeven:

Als je bezig ben of klaar ben met je diamond painting is een grotere bak voor de (overgebleven) steentjes handig. Je kan kiezen voor een plastic bak van bijvoorbeeld Action, maar ik vind die persoonlijk niet zo mooi staan in mijn huis. Bij Xenos heb je ook vergelijkbare bakken, maar dan iets mooier (zoals hierboven afgebeeld).

Een opbergbakje voor de toebehoren (pen, wax en bakjes) is ook wel handig. Anders zwerft het overal rond. Daarnaast vind ik een lamp ernaast wel handig. Ik heb ook een lichtbak voor eronder, maar soms is een bureaulamp ook voldoende. Die kan je zelfs bij een kringloopwinkel kopen voor weinig.

Het komt wel eens voor dat ik voor een grotere painting van één kleur 60 zakjes heb. Ik stop deze in apart bakje als ik er mee bezig ben. Dat creëert wat overzicht tussen de verschillende kleuren steentjes.

Ik hoop dat ik je hiermee iets verder op weg heb geholpen. Als je verzoeken of vragen heb, laat mij dit dan weten via ramona@ramonajerphanion.nl