Eten en drinken

WijnSpijs

Tot nu toe ben ik twee keer naar een WijnSpijs Culinaire wandeling geweest (Amsterdam en Naarden). Op de website koop je een ticket voor de stad waar je graag een WijnSpijs wil maken. Dat kan tegenwoordig door heel Nederland. Je kunt daarnaast de app downloaden, waar je tickets zichtbaar zijn voor de wandeling. Dit is je toegangsbewijs. Als je niet de app wil downloaden, kun je het papieren ticket uitprinten.

Vervolgens ga je (bij voorkeur op schoenen die lekker lopen) de wandelroute volgen, waarbij je meerdere keren een (in dit geval vijf keer) stopt voor een wijntje en een hapje. Wij gaan lopend of op de fiets. Het hangt een beetje af van de gekozen stad, het aantal restaurants en de afstand die je ervoor moet afleggen.

Als je de app gedownload heb, kun je daar de deelnemende restaurants en een looproute vinden.

Wij zijn van Bussum naar Naarden gefietst.  Vervolgens zijn wij lopend de route gaan volgen. Je weet trouwens van te voren niet welke wijnen en hapjes je krijgt. Het zijn in ieder geval altijd de wat luxere hapjes. Dus zet een mandje met brood of een bitterbal maar uit je hoofd 😉

Als er wijnen zijn die je niet lust, dan kan je om een andere wijn vragen. Ik lust zelf geen witte wijn. Ik vraag dan om de rosé of rode variant van de dag.

Locatie 1: Arsenaal

Zowel de wijn als het hapje waren heerlijk. Het personeel is vriendelijk en het restaurant is modern ingericht.

Locatie 2: Vida

We zijn vergeten foto’s te maken. Het eten was heerlijk, maar het personeel is erg traag. We hebben hier 1,5 uur moeten wachten tot we alles hadden.

Locatie 3: Vesting hotel

Ik ben dol op tonijn!! Hier hebben ze flink wat punten mee gescoord.

Locatie 4: Limes

Ik hou niet zo van draadjesvlees, maar het restaurant is zo sfeervol dat dit onze favoriete restaurant is geworden. Aan het eind van de dag hebben we hier nog wat gegeten en gedronken.

Locatie 5: Fine

De wijn was prima, maar helaas eet ik geen krab. Verder was het wel smaakvol en gezellig!

Achteraf in onze favoriete restaurant van de dag (Limes):

Nog even een hapje en een mojito voordat we naar huis gingen.

In de grotere steden zijn er meer deelnemende restaurants. Wij vinden Naarden met vijf restaurants voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.