Eten en drinken

Voordelig en handig online boodschappen doen

Mensen denken dat online boodschappen doen duurder is, omdat je bijvoorbeeld verzendkosten moet betalen. Wist je dat de verzendkosten variëren tussen €2,95 tot €7,95. Persoonlijk vind ik €2,95 goedkoop. Daarnaast heb ik nog nooit gemerkt dat ik verzendkosten moest betalen. Daarnaast denken mensen dat je online niet alles kunt kopen. Toen AH net begon met online boodschappen aanbieden, boden zij niet alles aan. De goedkope basic producten stonden toen nog niet in de app. Tegenwoordig kun je ook de huismerken kopen. Als je bijvoorbeeld kaas in typt, zie je zeker 15 soorten kaas die je kunt selecteren. Je ziet ook direct welke in de aanbieding zijn. Wij doen altijd boodschappen voor twee weken, omdat je minimaal €70,- euro moet besteden.

Ik heb inmiddels een manier bedacht waarop ik snel online boodschappen kan doen, waarbij ik zeker weet dat ik niets vergeet en ik gebruik maak van zoveel mogelijk aanbiedingen. Ik wil je dat graag laten zien en vertellen. Wellicht heb jij hier ook iets aan.

Stap 1: alle terugkerende producten per week toevoegen aan de hand van mijn standaard lijstje in Excel. Deze producten hebben wij dus wel elke week nodig.

Stap 2: alle terugkerende producten per maand toevoegen aan de hand van mijn standaard lijstje in Excel. Deze producten hebben wij dus niet elke week nodig.

Stap 3:  eerst maak je een lijst met data waarvoor je boodschappen gaat doen voor het avondeten. Daarna verwerk je je agenda in deze lijst. Jan eet standaard op dinsdag pizza. Deze kan dan aan de hand van de agenda ingevuld worden. Je telt de dagen die open staan, waardoor je weet hoeveel keer avondeten je nodig heb. Je opent de bonuspagina van AH en kijkt welke groenten/vlees/aardappelen in de aanbieding zijn. De producten die je wil hebben selecteer je en je voegt eventuele andere producten van het recept toe (bijvoorbeeld crème fraiche die bij de burritos hoort). Je gaat hier net zo lang mee door tot alle dagen ingevuld zijn. Niet al ons avondeten is in de aanbieding. In dat geval koop je een avondmaal die niet in de aanbieding is.

Tot slot bekijk ik de hele bonuspagina om te kijken welke producten ik gebruik die ik eventueel bij de voorraad zou kunnen leggen.

Stap 4: ik bestel de producten en selecteer een bezorgdatum en tijdstip. Hoe langer het tijdsbestek, des te goedkoper de bezorgkosten.

Nadat je op verzenden heb gedrukt is je bestelling definitief. Wat wel erg handig is, is dat als je toch iets vergeten ben, je tot een bepaalde datum en tijdstip nog producten toe kan voegen. De app geeft dit aan als het kan.

Je wordt hierdoor niet verleid tot het kopen van extra producten, waardoor het uiteindelijk goedkoper is. Wij deden fysiek boodschappen vanaf de €80,- tot €100,- in de week voor twee personen. Sinds wij gebruik maken van de app zitten wij tussen de €60,- en €70,- per week.

Wat wel een slimme truc is van de AH is dat er bij elke bestelling gratis producten en folders bij zitten. Dit is uiteraard bedoelt om je toch in de verleiding te brengen om extra producten aan te laten schaffen.

Je hoeft pas af te rekenen tijdens de bezorging. Je flessen kun je ter plekke inleveren, maar ook eventuele kratten kunnen weer ingewisseld worden. Het grootste voordeel is dat je niet meer hoeft te sjouwen. De bezorger heeft een steekkar waardoor hij ook niet hoeft te sjouwen. Ze komen het brengen tot in de keuken. Luxe tcoh!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.