Eten en drinken

Oogappeltjes

Ik vind Xenos een leuke winkel om in te lopen. Ook al heb ik niets nodig, loop ik er toch vaak even naar binnen. Ik vind het namelijk een mooie en creatief ingerichte winkel met gave en unieke spullen. Het was weer zo’n moment dat ik naar binnen liep en ik bijna het mandje weer ga vullen met spullen die ik helemaal niet nodig heb (herkenbaar?). Ik heb mezelf tot bijna de uitgang ingehouden. Vlakbij de uitgang in Schiedam zie ik weer die prachtige bakpotten. Ik begin de achterkant van de potten te lezen en zie dat ik er helemaal niet zoveel voor nodig heb om het te maken. Ik besluit één pot alvast te proberen, omdat ik van plan ben om op mijn verjaardag een high tea te houden. Het is natuurlijk handig om te weten waar je al die lekkers kan halen. De pot heet “Oogappeltjes” met als ondertitel “Smaakvolle appel-kaneel koekjes”. Ik besluit ze te maken en mee te nemen naar de Efteling, waar ik met mijn schoonfamilie heen ga.

Om je een indruk te geven wat je er voor moet doen, hierbij de bereidingswijze: Verwarm de oven voor. (elektrische oven: 200 graden, heteluchtoven: 180 graden, gasoven: stand 4). Giet de inhoud van de pot in een kom en voeg één geklopt ei en 100 gram gesmolten boter toe. Kneed het geheel door tot je een gladde massa hebt. Draai hier vervolgens balletjes van ca. 3 cm van en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Ca. 15 minuten in de oven en dan…. smullen maar!! Let op! Aangegeven baktijden zijn richtlijnen en kunnen per oven verschillen!

Terwijl de koekjes in de oven zaten, kwam ik erachter dat het bij nader inzien handiger is om de balletjes een beetje plat te maken. Ze werden namelijk als balletje niet zo snel gaar, maar toen ik ze plat maakte ging het bijna te snel. Gelukkig zijn ze gelukt en smaken ze goed! Er had wat mij betreft wel iets minder suiker in mogen zitten. Ze zijn namelijk erg zoet. Toch ga ik mijn zelf gemaakte koekjes laten proeven.

Er zijn naast deze soort nog heel veel meer soorten. De kosten liggen rond de €5,- per pot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.