Eten en drinken

Hartige en zoete havermoutkoekjes

De afgelopen weken was ik op zoek naar gezonde snacks omdat ik de huidige snacks die ik eet een beetje zat ben. Ik kwam verbazingwekkend genoeg een video en artikel tegen dat de snacks die ik eet juist heel slecht zijn. Zo zie je maar dat ik mij makkelijk laat verleiden door verpakkingen waar iets positiefs op staat. Ik wist wel dat er suiker en vet in zat maar ik dacht dat dit niet absurd veel was en dat het overal wel in zit. Nu blijkt dat de meeste Liga koekjes juist heel slecht zijn. Laat dat nou net de koeken zijn die ik altijd eet. Vooral de melkbiscuits en de fruitkicks heb ik veel in huis  en op werk gehad. Mijn werkkamer lag er vol mee.

Dus hierbij twee gezonde varianten van hartige en zoete havermout koekjes.

Benodigdheden (zoete variant)

  • 100 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • Blauwe bessen (kan je ook weg laten)
  • Half handje ongebrande en ongezouten noten (kan je ook weg laten)
  • 1 tl kaneel (kan je ook weg laten)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Prak de bananen en doe daar alle andere ingrediënten bij
  • Van het smeuïge beslag maak je zes ballen. Die leg je op een bakplaat met bakpapier.
  • Maak ze een klein beetje plat
  • Bak ze 15 minuten

Tijd om te proeven!!! Ik heb ze laten proeven door Jan en twee vrienden. De koekjes die ik bij me had waren direct op. Ze zijn echt heel lekker en je kan ze op elk moment van de dag eten!

Benodigdheden (hartige variant):

  • 75 gram havermout
  • 75 gram 30+ kaas
  • 1 ei
  • Snuf zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Meng alle ingrediënten tot een smeuïg beslag
  • Maak er 8 tot 10 ballen van.
  • Leg het op een bakplaat met bakpapier en maak ze een beetje plat
  • Bak ze 15 minuten

Tijd om te proeven! Jan en ik hebben ze geproefd en we vonden ze lekker! Onze voorkeur gaat wel uit naar de zoete variant! Ben benieuwd wat onze vrienden morgen vinden.

Je kan de hartige koekjes ook op heel veel andere manieren maken. Je kan bijna alles wel erin doen en zeker met wat lekkere kruiden maak je een bijzondere koek!

Je kan de koeken ongeveer 3 dagen bewaren in een afgesloten bak. Mijn buurvrouw vriest ze zelfs in en dan blijven ze eindeloos lang goed.

Voor mensen die niet van deze koeken houden heb ik nog een video over gezonde snacks!

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.