Eten en drinken

Bananenbrood (ook glutenvrije variant)!!

Super gezonde banenbrood is heel makkelijk om te maken. Ik heb het recept van mijn buurvrouw. Ik had het met haar over wat we dagelijks eten. Ik vind het soms lastig om brood af te wisselen met iets anders, omdat ik geen gezonde vervanger ken. Zij vertelde mij over bananenbrood zonder toegevoegde boter en suiker. Dat vond ik wel interessant! Ik heb het net gemaakt en gegeten en het is heerlijk!!! Zij maakt zelf de variant zonder gluten. Ik heb het zelf met gluten gedaan. Ik zal het erbij noteren.

Benodigdheden:

  • 150 gram volkorentarwemeel (glutenvrij: boekweitmeel)
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 2 tl kaneel
  • Handje ongebrande en ongezouten noten
  • Snufje zout
  • 1 tl bakpoeder (glutenvrij: wijnsteekbakpoeder)
  • Kokosolie voor het invetten van de bakblik

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Prak de bananen en klop de eieren los en voeg samen tot een geheel
  • Meng de bakpoeder met het zout, de kaneel en de meel
  • Voeg de twee mengsels samen
  • Voeg de noten toe (ik doe ze eerst in een theedoek waarbij ik ze fijn stamp)
  • Vet de bakblik in met kokosolie en stop het mengsel erin
  • Bak het 45 minuten op 180 graden
  • 5 minuten laten afkoelen en uit de blik halen. Daarna verder laten afkoelen.

Als afwisseling kan je er ook rozijnen, dadels of blauwe bessen in verwerken. Ik heb het laten proeven door drie vrienden en het brood was binnen een paar tellen op. Goed geslaagd dus!! Ook nog eens super gezond!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.