Creatief

Leren breien in 10 minuten

Het werd weer eens tijd om wat anders creatiefs te doen i.p.v. diamond painten. Ik zie regelmatig bij andere mensen haak- of breiwerkjes, waardoor ik er ook zin in krijg. Ik heb al zeker 14 jaar niet gebreid. Het schijnt dat het breien van een sjaal het makkelijkste is om te leren. Ik heb video’s opgezocht op You Tube, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe het werkt. In wel geteld tien minuten kon ik al breien. Na het breien van een sjaal, ben ik begonnen met het breien van een haarband voor mijn moeder. Mijn moeder heeft gevraagd of ik dat voor haar wilde maken. Het was een uitdaging, maar het is in één keer goed gelukt. Ik ben in ieder geval blij met het resultaat. Ik ben benieuwd wat zij er van vindt. Als deze blog online komt, heeft ze haar haarband nog niet gekregen.

Na drie breiwerkjes begon ik mij af te vragen hoe zinvol het is om tien of meer sjaals te breien. Ik heb dat eigenlijk niet nodig. Ik heb besloten om sjaals te breien voor een goed doel. Zoals de meeste van jullie weten, doe ik regelmatig mee aan goede doelen.

Ik heb meegedaan aan het verzamelen van diamond paintings voor terminale zieke kinderen die in een ziekenhuis verblijven. De kinderen vinden het geweldig om diamond paintings te maken. Het doet mij goed om daar iets voor te doen. Afgelopen twee jaar heb ik gecollecteerd voor de Hersenstichting, waar ik ook een blog over ga maken. 

Als je trouwens graag een sjaal of haarband wil, laat je het dan weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.